Fagyi vagy jégkrém? Az örök kérdés.

Fagyi

A nyári hűsítő kedvencek között vannak olyan megnevezések, amelyeket a legtöbben hibásan használnak. Nagyon sokan szinonimaként kezelik a fagylalt és a jégkrém megnevezését, pedig elkészítésüket nézve elég nagy különbség van közöttük. Míg az utóbbit üzemi körülmények között készítik el, addig a fagylaltot cukrászati módszerrel, az esetek többségében mindig a helyszínen.

A jégkrémre egyébként az is jellemző, hogy előre meghatározott összetevőkből állítják össze, mint például a fehérjék, gyümölcsök, zselatin és ízesítő anyagok, valamint hosszabb ideig fagyasztásnak van kitéve és a vendéglátóhelyekre már kész állapotukban szállítják ki. Ezzel szemben, a fagylaltoknál a szakemberek megkülönböztetik a klasszikus, kézműves fajtákat, amelyeket a cukrászmester készít és azokat, amelyeket különböző porból állítanak elő. Hogy ízükben van-e különbség, azt mindenki döntse el maga, de aki előszeretettel fogyasztja a hagyományos fagylaltot, az valószínűleg a jégkrémet is megeszi néhanapján és ez fordítva is igaz.