7 fok felett nyárigumi!

Nyárigumi
Nyárigumi

A biztonságos vezetés alapfeltétele az, hogy a gépkocsi megfelelő műszaki állapotban legyen, gondolva itt a fékre és ezentúl a gumiabroncsok állapotára is. Minden esetben csak akkor lehet teljes biztonsággal közlekedni, ha az évszaknak megfelelő autógumi van felszerelve a gépkocsira. 7 Celsius fok alatt téli gumira van szükség, ennél melegebb időjárásnál nyárigumira van szükség.

Maga a hőmérséklet azért nagyon fontos, mert másként viselkedik a téli és a nyári gumi anyaga is. A téli abroncsok melegben megkeményednek, veszítenek rugalmasságukból, ennek következtében sokkal erőteljesebben kopnak a gumik, ha nem az adott évszakhoz megfelelő van használatban.

A nyárigumi mintázatát tekintve is más jellegű, mint a télen használatos. Ha szeretne vásárolni az interneten autógumikat, akkor most megismerheti ezt a webshopot, amelyik nagyon kedvező áron és széles termékkínálatban forgalmazza a legismertebb típusokat. Szakemberek minden esetben azt javasolják, hogy egy nyárigumival vagy téli gumival két évnél tovább ne vegyenek részt a forgalomban, függetlenül attól, hogy mennyit mentek vele, hiszen az idő múlásával is veszít minőségéből a gumi anyaga. Az itt található áruházban lehetősége van keresgélni a nyárigumi és téli kínálatban, a megadott szempontok szerint is. Megadhatja, hogy személyautóra, terepjáróra vagy kisebb teherautóra keres-e abroncsot. A méretet és minden fontos paramétert, pl. a defekttűrési képességet is meg lehet adni. Ebben az autógumi áruházban négyévszakos gumikat is talál, amelyek után szintén elég nagy érdeklődés van.