A budapesti nagyütemű fejlesztés

Fejlesztés tervek
Fejlesztés tervek

Sokan úgy gondolják, hogy Budapest az elmúlt évek alatt semmit sem fejlődött. Rengetegen a kormányt okolják a fejlődés lelassulását tekintve. Azonban ez mind téves, ugyanis jelenleg is több milliárd forint értékben zajlanak azok az önkormányzati és állami tevékenységek is, amelyek Budapestet még szebbé és modernebbé teszik majd.

Mindenképp érdemes hát ezzel képben lenni, ezért ebben a cikkben olyan felújítások és fejlesztések kerülnek bemutatásra, melyek valóban a 21. század szintjére emeli majd a magyar fővárost. Kezdjük is rögtön azzal a fejlesztéssel, amely a Duna-partot illeti majd.

Várhatóan majd 2017-ben veszi kezdetét az ezt a rész érintő legkomolyabb városszépítő fejlesztés. A pesti oldalon lévő rakpart forgalom átszervezésének köszönhetően majd lehetőség nyílik a zöldfelületekkel tagolt sétány és kerékpárút megteremtése is. Ám ezelőtt, még idén, elkészül majd a Széll Kálmán tér is, melynek természetesen egy szebb, modernebb arculata lesz majd.

Ezalatt természetesen a metrókijárat megnyerő legyezőépülete is meg fog újulni, illetve a tér közlekedését úgy szervezik majd át, hogy hogy helyet kap a fogaskerekű majdani végállomása is. Mindenképp egyedi fejlesztés ez Budapestet. A fejlesztés még Buda leginkább látogatott kirándulóhelyét, a Normát is érinti majd. Az első átalakítások már el is kezdődtek. Ezalatt a tömegközlekedés is fejlesztésre kerül, melyet több száz milliárd forintból korszerűsítenek majd.

Sőt, még a kisföldalatti is felújításra kerül, és a tervek szerint a Vigadóig is meghosszabbítják majd. A metró is részese lesz a felújításoknak, mégpedig a már igen elavultnak nevezhető 3-as, mely 2019-re biztosan el fog készülni. Emellett az 1-es villamos vonala is hosszabb lesz, mely 2020-ig a Kelenföldi pályaudvarig fog érni. Mindenképp mozgalmas évek elé néz majd Budapest a fejlesztéseket tekintve.