A Dual SIM okostelefon sok esetben hasznos

Amikor mobilt választunk, érdemes bizonyos szempontokat figyelembe vennünk, amik nemcsak a kamerára, illetve a képernyőméretre vonatkoznak, hiszen sok más praktikus funkcióval is rendelkezhet egy telefon.

A Dual SIM okostelefon például egyszerre két telefonkártya kezelésére képes, ezért nem kell két mobilt magunknál tartanunk. A mindennapi rohanásban két ilyen eszköz nemhogy megkönnyítené, hanem megnehezíti a dolgunkat.

Vezetés közben még veszélyes is lehet, mert hirtelen azt sem tudjuk hová kapjunk, melyik szólalt meg. Ráadásul mind a kettőnek külön figyelni kell a töltöttségi szintjét. A Dual SIM okostelefont ezzel ellentétben sokkal egyszerűbb használni és nem kell kompromisszumokat kötnünk a választás terén, hiszen rengeteg gyártó építi be ezt a funkciót a csúcskategóriás készülékeibe is.

A Dual SIM okostelefon nem kerül többe, mint egy átlagos modell, azonban más-más megoldásokkal találkozhatunk a második kártyát illetően. Némelyik esetben a kártya külön Slot-ot kap, míg máskor a memóriakártyát is be lehet illeszteni a helyére.