A keresőoptimalizálás mellett a reklám is lényeges

keresőoptimalizálás

Egy márka ismertté tétele, szolgáltatásunk vagy webáruházunk felfuttatása roppant nehéz és komplex feladat. A régi módszerek közül jó pár már egyáltalán nem működik, ráadásul azok a technikák, amelyek pár évvel ezelőtt még eredményre vezettek, könnyen idejétmúlttá váltak. A keresőoptimalizálás technikája is rengeteg változáson ment keresztül. Az egyszerű metódusok kevés sikerrel kecsegtetnek, a keresőmotorok algoritmusai pedig időről-időre változnak, méghozzá úgy, hogy egyre szigorúbb kritériumoknak kell megfelelni a kívánt pozíciók megszerzéséhez.

A keresőoptimalizálás ennek megfelelően már rég nem csupán a linkekről vagy a katalógusokról szól. Több tucat tényezőre odafigyelve kell megalkotni a legmegfelelőbb, egyéni igényekre szabott tervet, ehhez pedig óriási tapasztalat szükséges. Ma már a keresőoptimalizálás szerves részét képezi a minőségi tartalom. Éppen emiatt, a tartalommarketing soha nem látott fontossággal bír a hosszú távú sikerek elérésében.

Sokszor azonban nem elég, ha csupán az organikus forrásból érkező látogatókra hagyatkozunk. Egy alaposan átgondolt és aprólékosan megtervezett Google Ads kampány rengeteg vevőt hozhat az oldalunkra. Mindemellett számtalan előnnyel rendelkezik, hiszen azonnal elkezdi hozni az érdeklődőket, a finomhangolások pedig várakozás nélkül eszközölhetőek. A legnagyobb pozitívum azonban a tűpontos célzási lehetőségekben rejlik. Egy jól beállított Google Ads kampány ugyanis pontosan azokat az embereket éri el, akik potenciális érdeklődők a termékünk vagy a szolgáltatásunk iránt.

Ez egy óriási előny a többi hasonló szolgáltatással szemben, gondoljunk csak bele mennyit kellene feleslegesen arra költeni, hogy olyan emberek lássák a reklámunkat, akiknek már a téma is irreleváns. Ahhoz, hogy a Google Ads kampány sikeres legyen és sokszorosan megtérüljön az ára, rengeteg apró beállításra kell nagy hangsúlyt fektetni. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében akkor járunk a legjobban, ha profi szakemberekre bízzuk a folyamatot.