A kutatás és fejlesztés fontos eleme a fejlődésnek

Kutatás és fejlesztés
Kutatás és fejlesztés

Magyarországon rengeteg olyan pályázatot lehet megcélozni, amelyek komoly pénzösszegeket jelenthetnek a nyerteseknek. A kutatás és fejlesztés terven belül minimum tíz, illetve maximum százharminc millió forint közti vissza nem térítendő pénztámogatást lehet megnyerni a prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés céljából.

Ez egy remek lehetőséget jelent azoknak, akik valami újjal akarnak hozzájárulni a magyar fejlesztéshez és kutatáshoz. Természetesen ez egy EU-s terv, melyben mindenki részt vehet, aki egy remek ötlettel áll elő. Ezekben az esetekben a kormány biztosítani tudja, hogy a benyújtott támogatásra irányuló kérelmekből adott értékelési szakasz záró időpontjától számított negyven nap alatt döntést fog hozni.

A pályázók a projektjeikre akár százharminc millió forintot is kaphatnak, amely egy vissza nem térítendő összeget takar. Azoknak a szervezetek, akik a projektjeikkel részt vesznek a kampányban, vállalniuk kell, hogy a tervükkel teljes mértékben hozzájárulnak az EU-s programhoz, segítve annak az intenzitását tekintő növelését, illetve a már megkapott pénzösszegen kívül akár saját anyagiakkal is finanszírozzák a tervet.

A megszületett termékek, szolgáltatások és technológiák majd hatékony részei lesznek a vállalati szféráknak. Teljes mértékben megéri részt venni a kutatás és fejlesztés projektben. A sikereket tartogató kutatás és fejlesztés Európai Uniós terv eddig rengeteg egyed termék és technológia megszületéséhez járult hozzá. Számtalan egyéb projekt is biztosít az EU ezt tekintve, azonban talán a legkimagaslóbb horderővel ez a terv rendelkezik.

Azok a szervezetek, amelyek valami újjal szeretnének hozzájárulni a magyar piachoz, mindenképp vegyenek részt ebben a kampányban, és küldjék el projektjeiket a megfelelő helyre. A legkiválóbb tervek akár több, mint százmilliós támogatást is kaphatnak, függve természetesen a terv nagyságától. A kisebbek egy tíz milliós, vissza nem fizetendő pénzösszegre is számíthatnak. Ennek köszönhetően a kutatás és fejlesztés igen nagy szerepet kap hazánkban.