A művészi testfestés gyönyörködtet

Testfestés
Testfestés

A festészet eszközei és alapanyagai az idők során rengeteg változáson mentek keresztül. Az ősember barlangok falára festett, a modern ember pedig vászonra alkot. A legújabb trendek már magát az emberi bőrt tekintik alapanyagnak.

A testfestés hihetetlen népszerűségnek örvend az utóbbi időben. Pár évtizeddel ezelőtt még a vásári szórakozás része volt a testfestés, ahol a gyermekek arcára festettek különböző mintákat. Mára komoly művészeti ággá fejlődött, ahol a mintáknak csak a képzelet szabhat határt.

Mivel a tetoválással ellentétben, egy ilyen festmény nem kíván hosszú távú elköteleződést az emberektől, sokan belevágnak, hogy egy testfestő művész festményt alkosson a rajtuk. A testfestés során elképesztő művészi eredmények születhetnek, mint például azok az alkotások, amikor a festő élethű ruhát visz fel az emberek bőrére, így azok olyan illúziót keltenek, mintha az emberek nem is lennének meztelenek.

Az illúziókeltés másik gyakori eszköze, amikor úgy festik meg a bőrt, hogy az beleolvadjon a környezetbe. Ezeket a műveket legtöbbször le is fotózzák, hogy azután is gyönyörködhessünk bennük, ha a festék már lekopott a bőrről.