A pajzsmirigy alulműködés jelei mindkét nemnél

A pajzsmirigy alulműködés jelei sokfélék
A pajzsmirigy alulműködés jelei sokfélék

Nagyon sokan panaszkodnak pajzsmirigy problémákra. A nem megfelelő kezelések előbb-utóbb még elviselhetetlenebb panaszokat eredményeznek, ezért nem szabad félvállról venni! A pajzsmirigy alulműködés jelei testi és lelki szinten egyaránt jelentkezhetnek. A hajhullást nem mindig egyszerű ennek tulajdonítani, mivel egy bizonyos szinten mindenkinek hullik a haja. Viszont érdemes figyelmet fordítani rá akkor, ha a megszokottnál nagyobb mennyiségű haj hullik ki, akár fésülködésnél, akár mosásnál. A töredezett végek is árulkodó jelek lehetnek, akárcsak a körmök.

Gyakran az elhízás is erre utal, de leginkább akkor győződhet meg erről, ha többszörös próbálkozás után sem tud sikeres fogyókúrában részesülni. A pajzsmirigy alulműködés jelei a szervezet gyengülése, ezáltal hajlamosabbá válik a betegeskedésre, megfázásra. Lelki szinten fáradékonyság, lehangoltság és szorongás jelentkezhet. A pajzsmirigy alulműködés jelei komoly figyelmet igényelnek, tehát mindenképp látnia kell Önt egy szakértőnek.

A koleszterin szint emelkedése vagy a szexuális vágy csökkenése egyaránt megerősítik a pajzsmirigy rendellenesség gyanúját. A pajzsmirigy alulműködés jelei férfiaknál és nőknél egyaránt jelentkezhetnek. Férfiak esetében általában a korral járó fáradékonyságra fogják a panaszokat, azonban a struma megjelenésével már nincs kétely a diagnózis felől. A struma azt jelenti, hogy a pajzsmirigy megnagyobbodik és már szabad szemmel is észlelhető az elváltozás.

Nem érdemes sokáig hanyagolni az orvos meglátogatását, mivel enyhébb fázisban, egyszerű életmódbeli változtatás is segíthet a problémán. A speciális étrend kiegészítők használata és a megfelelő vitaminok fogyasztása sikeresen enyhíti a panaszokat és helyreállítja a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigy alulműködés jelei nők esetében alaposabb hormonháztartási vizsgálatot igényel. Gyakori példa, hogy a jódhiány következtében alakul ki ez a probléma, ami számos egyéb ágon fejti ki a negatív hatásait. A gyógyszerek nélküli, ám hatékony kezelés érdekében keresse a WTN oldalát és termékeit!