A sikeres fogyókúra titka

Fogyókúra
Fogyókúra

Ha a fogyókúra szót halljuk, akkor legtöbben azonnal az önsanyargató étrendre gondolnak. A súlycsökkentés pedig ennél jóval komplexebb hozzáállást követel meg, nem mást, mint a gyökeres életmódváltást. Akik néhány hét vagy hónap leforgása alatt szeretnének megszabadulni 20-30 kilótól és ennek érdekében a drasztikus kalória megvonást választják, egy idő után garantáltan rájönnek majd, hogy rossz úton járnak.

A sikeres fogyókúra edzéssel együtt valósítható meg, ez utóbbihoz viszont igenis táplálkozni kell, tiszta ételeket fogyasztani és kerülni minden olyan, a szervezet számára haszontalan alapanyagot, amelyek hátráltatnak a cél elérésében.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a fogyókúra során a vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is célszerű ügyelni, ugyanis ezek nélkül már néhány hét alatt is hiánybetegségek tüneteivel szembesülhetünk. A konyhában használatos alapanyagokat feltétlenül le kell majd cserélni, a cukrot és a finomított szénhidrátokat azonnal el kell felejteni. Ez azonban korántsem jelenti, hogy a fogyókúra idején ne ehetne jókat. Fűszerezzen, válasszon friss gyümölcsöket, sovány húsokat és lassú felszívódású szénhidrátokkal erősítse szervezetét, hogy minden alkalommal a maximumot hozhassa ki magából az edzéseken! Mozgás nélkül nem fog működni a kívánt álomalak elérésre, ám ha olyan mozgásformát választ, amelyik közel áll Önhöz, akkor élvezetes lehet az erre szánt idő. A peakshop.hu szakértői javasolják a zsírégetők fogyasztását is, ezekkel ugyanis hatékonyabbá tehetőek az edzések.