A split klíma kint hagyja a zajt

Split klíma
Split klíma

Ha a légkondira gondolunk, véleményünk megoszlik: eszünkbe jut egyrészt a jótékony hatása, a kellemes hűs levegő, másrészt viszont tartunk az általa okozott zajtól vagy talán még az energiafogyasztással járó költségektől is. Ezt a kettősséget pontosan magával a megosztottsággal oldották meg a gyártók, létrehozva a split klíma forradalmasító modelljeit.

Arról van szó, hogy olyan berendezéseket készítettek, amelyek kültéri és beltéri egységgel is rendelkeznek, így míg a lakásunkban csak a jóleső hőmérsékletet érzékeljük, a zaj kint reked, a buzgón dolgozó ventilátor és kompresszor nem okoz kellemetlenségeket, így éjjel is nyugodtan aludhatunk. Ráadásul további előnye a split klíma készülékeknek, hogy nemcsak monosplit, hanem multisplit változatban is léteznek,

azaz egy kültéri egységre több beltéri is csatlakoztatható, így egy nagyobb épületnek több helyiségét is egyszerre elláthatjuk jó minőségű levegővel. Az is számít, hogy az egységek külön elhelyezkedésének köszönhetően esztétikusabban beszerelhető a split klíma, kevesebb helyet is foglal, oldalfalra, plafonra, padlóba és álmennyezetbe szerelhető verziók is léteznek. Azt érdemes megjegyezni, hogy minél közelebb van elhelyezve egymáshoz a kültéri és beltéri egység, annál hatékonyabb a teljesítmény. Növekvő népszerűségnek örvend napjainkban ez a megoldás, hiszen egyre többen fedezik fel a split klíma praktikus mivoltát és a benne rejlő lehetőségeket. Ráadásul az árak is szélesebb skálán mozognak, az inverteres kivitelezésű modellekkel pedig hosszú távon jelentős energiát és pénzt is spórolhatunk.