A tudomány hírek mindig elképesztőek

Tudomány hírek
Tudomány hírek

Akik érdekeltek a tudományban, azok napi szinten keresnek rá az interneten a kimagasló hírekre, cikkekre. A tudomány hírek kulcsszavakkal szinte bármilyen cikkre rá lehet találni, és nem csak azokra, amelyek aktuálisak, hanem azokra is, melyeket az elmúlt években hoztak nyilvánosságra.

Az egyik legfrissebb hír az univerzum szerelmeseinek kedvezett, ugyanis a napokban tárta fel a NASA az egyik legpontosabb, legélesebb Ceres-képet. Az eddig is roppant sikeres űrügynökség most hihetetlen mérföldkőhöz érkezett az egyik szondájának segítségével.

A Dawn névre keresztelt szerkezet eddig nem látott, elképesztő képeket küldött haza arról a törpebolygóról, amiről eddig csak keveset tudtunk. Ezeknek az ismertetésére egy texasi szakmai konferencián került sor, ahol természetesen bő beszámolót tartottak az eredményekről. Mindezekkel azonban nagyjából tisztában van az, aki a tudomány híreket figyelemmel követik. A szonda, amelyik jelenleg csupán közel négyszáz kilométeres magasságban kering a felszíntől számítva, hihetetlen felfedezésekre jutott.

A Dawn nevű szerkezet olyan képződményekre hívta fel a figyelmet, amelyekre eddig senki még gondolni sem mert. A felfedezés az Occator-kráter belső terére összpontosult. A közel száz kilométeres mélyedés temérdek fényes folttal díszeleg. A tudósok, kutatók úgy vélik, hogy ezek felszínre jutott sók. A tudomány hírek eddig és ezután is csupa elképesztő történetet közölnek számunkra. Természetesen nem csak a csillagászatban, hanem számos más területben is. Érdemes mindig résen lenni.