A vetőgép gyors és precíz

A termények betakarítás minden évben komoly felkészülést és szervezést igényel. A kombájnok használatán kívül, a pótkocsik és vontató erőgépek is egyszerre rendelkezésre kell álljanak. Azt követően a földet pihenni hagyják, majd felszántják és vetőgép segítségével adott esetben még ősszel be is vetik.

A vetőgép egy erőgéphez csatlakoztatható adatper, ami a finom mechanikájának köszönhetően, precízen és szabályosan adagolja, szórja a szemeket, amelyeket egy tüskés henger belenyom a földbe. Így a mag azonnal fakadásnak indulhat.

A gyors eljárás következtében, a vetőgép egyszerre akár 3-4 méter szélesen, pillanatok alatt képes több hektárra való magot is elvetni. Így a mezőgazdasági műveletek rendkívül gyorsan elvégezhetőek.

A sűrű vetésnek köszönhetően, nagy hozamra számíthatunk, ha az időjárás is kedvez. Tehát tisztán látható, hogy milyen nagy jelentőséggel bír a vetőgép megléte vagy hiánya. Amennyiben ilyen területen tevékenykedik, mindenképpen szerezzen be egyet Ön is, hogy a munkát semmi ne hátráltassa!