Ágyi poloska, az éjjeli fenevad

Ágyi poloska

Az ember általában fél az olyan nagyobb állatoktól, amelyek akár az életére is törhetnek. Azonban, a mindennapokban ritkán találkozunk ilyen veszéllyel, de vannak olyan apró, szinte alig látható kicsi állatok, mint az ágyi poloska, amelyik nagyon bosszantó és nehéz megszabadulni tőle, ennél fogva sokkal több gondot jelenthet, mint egy hatalmas ragadozó. Némely szempontból rosszabb, mint egy rémálom, mert nem tűnik el az ébredéssel.

Ez a rovar nehezen vehető észre, mert nappal meghúzódik a kicsi hézagokban, repedésekben és éjjel indul megkeresni az embert, mert az ágyi poloska figyelmét az ember köti le igazán, ugyanis emberi vérrel táplálkozik. Védekezni nehezen lehet ellene, gyakorlatilag minden házi módszer hatástalan, mert észrevétlenül bárhonnan haza tudjuk vinni és bárki be tudja hozni a lakásunkba.

Nagyon hamar szaporodnak, ezért nem meglepő, hogy a lakóházakban hamar elszaporodnak. Érdemes minél többet megtudni az ágyi poloskáról, hogy ne okozzanak bosszúságot és félelmet, így pedig ne zavarja meg semmi a nyugodt alvást.