Az akkus csavarozó igazán sokoldalú

Lítium akkumulátoros csavarozó

A csavarok feltalálása óta sokkal hatékonyabban rögzíthetjük az összeszerelt dolgokat. Az akkus csavarozó megkönnyíti és felgyorsítja a munkálatokat, hiszen kézzel elég hosszadalmas és fárasztó lenne egyenként becsavarni az apró alkatrészeket. Nemcsak a munkahelyünkön vehetjük hasznát, ha ilyen területen dolgozunk, ahol szükség van rá, de még az otthonunkban is. Elvégre az otthoni használati tárgyainkat is csavarok fogják össze.

Azonban, így már egy újonnan vásárolt bútor összeszerelése is sokkal egyszerűbb lesz, sőt, mondhatni élvezetes. Az akkus csavarozó kényelmes kialakítást kapott, ezért az intenzív munka sem fogja fárasztani a kezet. Különféle funkciók kerültek beépítésre a modern típusokba, amelyek még hatékonyabbá tették ezek használatát. Mivel nem minden csavar egyforma és az anyagok is eltérőek, ezért különféle csavarozófejeket kell majd használnunk és az akkus csavarozó forgási sebességét illetve irányát is változtathatjuk igény szerint. Akadnak, akik úgy gondolják, hogy az akkumulátorral rendelkező szerszámgépek nem elég hatékonyak, mivel hamar lemerülnek.

Ez viszont már nem így van. Az olyan nagy gyártók, mint a Dewalt, Makita, Bosch, többek között abba is sok energiát fektetnek, hogy fejlesszék az akkus csavarozó akkumulátor kapacitását. Ezáltal kitartóan fog teljesíteni a hosszabb munkálatok során is. A szerszamkell.hu akkus csavarozó típusai között található olyan is, amihez jár még egy plusz akkumulátor. Így már biztosak lehetünk benne, hogy mindig könnyedén igénybe vehetjük ezeket.

Megtörténhet, hogy éppen nincs a közelben egy hosszabbító, amikor szükség lenne rá. Ilyenkor a vezetékes csavarozók és fúrógépek használata lehetetlenné válik. Azonban az akkus csavarozó olyan helyeket is elérhetővé tesz, amikhez eddig nem volt lehetőség hozzáférni. Egyes modellek lehetővé teszik a fúrófejek rögzítését is, ezáltal átalakíthatóak akkus fúrógépekké. Persze ezek nem rendelkeznek olyan nagy teljesítménnyel, mint a kifejezetten erre a célra gyártott modellek, viszont nagyon sokszor fog a hasznunkra válni még így is az akkus csavarozó.