Az egészségügyben nagyon magas a külföldre vándorlás aránya

Külföldre vándorlás az egészségügyből is

Olykor, mindenféle problémákkal foglalkozunk, közben elfeledkezünk saját magunkról. Lehet, hogy megszerveznénk a 10 éves osztálytalálkozót, de azt vesszük észre, hogy a volt osztálytársak hetven százaléka már a külföld malmára hajtja a vizet. Ez a fajta elvándorlás szinte minden területre vonatkozik, így az egészségügyre is.

Vajon minek köszönhető ez az áramlat? Vajon csak áramlat vagy ez már így fog menni ezentúl és nem lesz aki a magyar embereket meggyógyítsa, finom péksüteményeket süssön vagy a házat felépítse? Az egészségügyben dolgozók jelentősen nagy arányban vándoroltak el az utóbbi években más országokba, kontinensekre.

Talán nincsenek megfelelően megfizetve? Bizony a legtöbb panasz ezért van. Elvégzik az egyetemeket és amikor munkába kell állni, akkor potom összegért gyógyítanak abban az esetben, ha nem tudnak egy magánrendelőt nyitni. A magánrendelőt meg sok esetben nincs aki fenntartsa. Nem azért, mert nincs beteg ember, hanem mert nincs elegendő pénzük, még az alapvető dolgokra sem.