A csepegtető rendszer kialakítása előtt

Csepegtető rendszer kialakítása

A 21. században rengeteg minden automatikusan működik és ez vonatkozik a mezőgazdaságra, kertápolásra egyaránt, ami egy igen nagy terhet vesz le a tulajdonosok, emberek válláról. A kertek esetében, a csepegtető rendszer jelentheti a biztos megoldást. Azonban, ennek kialakítása előtt bizonyos dolgokat észben kell tartani.

A szakemberek úgy vélik, hogy a legfontosabb tisztában lenni a vízforrással és a vízzel. Ez azért nem elhanyagolható, mert ugye ez fogja meghatározni a későbbiekben a teljes öntözőrendszer kialakítását.

A hozzáértők mindig arra figyelmeztetik a kezdőket, hogy a gerincvezetékek méretét mindig az öntözendő terület távolságától és természetesen a vízhozam mennyiségétől függően kell megválasztani. Emellett az is fontos, hogy a víz minősége határozza meg, mennyire szükséges a tápanyag utánpótlást elvégezni.

Ennek kiderítése érdekében, sokan döntenek a laboratóriumi vizsgálat mellett, amelyik nem drága és igen sok mindent kideríthet. Ha ezek tisztázódtak, kezdetét veheti a csepegtető rendszer kiépítése.