Dr Kárász Tamás – az orrplasztikáról szakszerűen

Dr Kárász Tamás

Mivel minden plasztikai műtét időtálló dolognak számít, ezért alapos körültekintést igényel a megfelelő specialista kiválasztása. Dr Kárász Tamás az ország elismert szaktekintélyei közé sorolható ezen és még számos területen, mivel többféle végzettséget tudhat magáénak. Ezzel a tudással a birtokában képes a lehető legjobb szolgáltatást kínálni az orrszépítő műtétek terén, legyen szó részleges, teljes, zárt vagy nyitott eljárásról. A konzultáció során megállapítható, hogy ezek közül melyikre van szüksége a páciensnek. Értelemszerűen, az igények megvitatásával kiválasztható a beavatkozás menete, a tökéletes végeredmény érdekében. Nem mindegy, hogy egy ferde, túl nagy, túl vastag „kampós“ orr korrigálása miként történik. Éppen ezért létezik többféle eljárás. Vannak, amiket bizonyos orvosok előtérbe helyeznek a siker érdekében.

Nem titok, hogy Dr Kárász Tamás a nyitott változatot részesíti előnyben. Természetesen adott esetben a zárt műtét lehetőségét sem zárja ki, mivel ez tökéletesen alkalmas a kisebb korrekciók elvégzésére, amik főleg a csontos részekre korlátozódnak.

Elég csak meggyőződni arról, hogy a világ vezető plasztikai sebészei mely variációt részesítik előnyben. Egyértelműen látszik, hogy a nyitott típust alkalmazva végzik a legtöbb beavatkozást.

Természetesen, egy korrekt szakember a kockázatokat és a szövődményeket sem felejti el közölni a páciensekkel, amik minden műtét esetében jelen vannak. Persze a megfelelő technikai felszereltség mellett és egy tapasztalt orrspecialistával, amilyen Dr Kárász Tamás is, ezeknek az esélye minimálisra csökken.

Miből áll az orrplasztika?

Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy a beavatkozás nyomán megváltozik az orr formája, a páciens igényeinek, illetve a sebész meglátásnak megfelelően. Hogy páciensként miért nem érdemes csak a saját fejünk után menni az orrplasztikát illetően? Mert lehet, hogy a mi szemünkkel esztétikusnak tűnik a lényegesen lekicsinyített orr, de egy tapasztalt szakember sokkal jobban látja az arányokat és ügyesebb a természetes hatás kialakításában. Az orrplasztika sikere abban rejlik, hogy a végeredmény teljes mértékben összhangban van az arc formájával, arányaival. Ez csak az orr csontos, porcos vázának az átalakításával érhető el.

Drasztikusan hangzik, de ez az adott esetben az orrhát területén az orrcsont vésésével, fűrészelésével, majd annak beroppantásával érhető el. Ezt jelenti gyakorlatilag az irányított orrtörés. Természetesen a páciensek nem kell aggódjanak a fájdalom miatt, mivel ez teljes altatásban történik. Ilyenkor kerül sor a porcok kisebbítésére, az ívek megváltoztatására és bizonyos esetben az orrszárnyak rövidítésére.

A részleges orrplasztika során ezek közül csak az egyikre kerül sor. A műtétnek pedig azért nem marad nyoma, mivel az orron található bőr, követi az orrplasztika nyomán kialakított új vázat, teljesen rásimulva arra.

Az ezt követő elégedettség, a gyógyulási szakasz után jelentős hatással van a páciens életminőségének javulására. Viszont ez csak a szakember kifogástalan munkája nyomán érhető el. Ne bízza senki a véletlenre az orvos kiválasztását!