Ezért utálják a tinédzserek a fogszabályzót!

Hagyományos fogszabályzó

Sok fiatalnak van szüksége napjainkban fogszabályozóra, azonban ezt a legtöbben szégyellik és egyáltalán nem használják szívesen. Ezért ez a periódus rendkívül nehéz nekik és szüleiknek egyaránt. Azonban vannak trükkök, például a nyelv felőli fogszabályozó, amelyiknek az alkalmazásával a probléma megoldódik, hiszen ez nem látszik, viszont jótékony hatását mégis kifejti a javításra szoruló fogsoron.

Most valószínűleg Ön is elgondolkozik azon, hogy vajon merre érdemes elindulni, egy ilyen fogszabályzó beszerzése érdekében. Nos, a Budapesten található Clinident nevezetű fogászati klinika meglátogatása lesz a megoldás, hiszen a nyelv felőli fogszabályozó elkészítése itt nem ütközik semmilyen akadályba.

Ez a fogszabályozó teljesen láthatatlan, mert a szakemberek a fogak belső felszínére helyezik azt. De nemcsak gyermekeknek lehet ideális ez a változat, hanem sportolóknak, közszereplőknek, üzletembereknek, illetve előadóknak is. Bár időigényesebb a folyamat, azonban ez a típus, amit linguális fogszabályozóként is ismernek, minden olyan fogazati rendellenesség korrigálására alkalmas, amire a külső, ragasztott típus.

Csakúgy, mint a klasszikus fogszabályozó, ez is a fogakra ragasztott bracketekből és fémívből áll, de az előbbiek talpát teljesen egyénire kell szabni, mert a fogak belső felszíne nagyobb változatosságot mutat, mint a külső. Számítógépes tervezéssel tökéletesen testre szabott fogszabályozó készülék hozható létre, ami nem fogja zavarni a viselőjét. Ugyanakkor számítani kell arra, hogy ezért a nyelv felőli fogszabályozó lényegesen többe kerül, mint a kívülre ragasztott típusú.

A nyelv helyzetére és a beszédre csak minimális hatással van ez a remek készülék. A felragasztás után néhány napig lesz csak szokatlan, hiszen a bracketek kiterjedése igazán kicsi, vastagsága pedig mindössze 1,5 mm. Belső fogszabályozás esetén nehézkesebb a fogak tisztítása, ezért javasolt speciális fogköz tisztító kefe, illetve direkt fogszabályozót viselőknek fejlesztett fogkefe használata.