Figyelni kell a linképítés folyamatára

Figyelni kell a linképítés folyamatára

A Google algoritmusfejlesztői valósággal utálják a honlaphoz kapcsolódó linkek ellenőrizését, hiszen rengeteg finom részletre szükséges figyelni, hogy az ügyfeleiket ne sértsék meg olyan állításokkal, melyek nem fedik a valóságot.

Miért is ennyire gyűlölt dolog a linképítés? A Google mérnökei minden olyan tevékenységet, mely befolyásolni igyekszik a minősítést szabályozó algoritmust, szívük szerint megtiltanának. A linképítés arra törekszik, hogy az algoritmusnak olyan látszatot teremtsen, hogy a honlapon levő tartalom nagyon keresett portéka, és erről több tíz külső oldalon beszélgetnek. Ha a Google rájön, hogy ez nem teljesen igaz, keményen büntetni kezd!

A linképítésnél ezért nagyon fontos, hogy valós dolgokról írjanak, és az oldalak, ahova kikerülnek a linkek, hasonló témájú szövegeket tartalmazzanak. Ugyanakkor a linképítésnél figyelemmel kell kísérni a linkgyarapodást is. Az algoritmusok figyelmét nem érdemes felkelteni, mert kutakodni kezdenek. A havonta 10-15 link elégséges a folyamatos felemelkedéshez, de a hirtelen kirakott 20 cikk biztos soron kívüli ellenőrzést von maga után.