Gépkezelő jogosítvánnyal rendelkezők az építőiparban

Gépkezelő jogosítvány
Gépkezelő jogosítvány

Napjainkban az egyik legvirágzóbb iparág az építőipar, de mindez nem tudna ilyen jelentős mértékben kibontakozni az anyagmozgató gépek vagy az emelőgépek segítsége nélkül.

Olyan szakképzett emberekre van szükség, akiknek gépkezelő jogosítvány áll rendelkezésükre az emelőgépek kezeléséhez, ezáltal hozzájárulnak a nehéz tárgyak mozgatásához. Emelőgépek nélkül lehetetlen lenne a több tonnás épületelem magasba emelése vagy helyére illesztése.

Említésre méltó a daru, aminek kisebb-nagyobb méretű változatai jelentős szerepet töltenek be az áru fel-, illetve lerakodásában, a szállító jármű rakteréből. Bármennyire is automatizáltak a gépek, mindig szükség van irányító szakemberre. Szóval ezek a gépek és emberek nélkülözhetetlenek az építőipar mindennapos munkájában. Alapvetően ilyen képzéssel senki sem rendelkezik, de egyszerűen és gyorsan elsajátítható, valamint megszerezhető a gépkezelő jogosítvány egy rövid OKJ képzés keretein belül. Ilyen és ehhez hasonló képzések széles palettáját kínálja számunkra a Transzport Studium.