Hogyan végzik a hajátültetést?

Hajbeültetési beavatkozások
Hajbeültetési beavatkozások

Az esetek többségében a hajbeültetési beavatkozásokat az úgynevezett FUE (Follicular Unit Extraction) módszerrel szokták elvégezni. (Hazai és világviszonylatban is, hiszen ez a módszer a legmodernebbek közé tartozik napjainkban.)

A FUE rövidítés magyarul az egyenkénti kihúzásos technikát jelenti. A módszer lényege, hogy az átültetendő hajtüszőegységeket egyenként távolítják el egy speciális mikrosebészeti körkés segítségével az úgynevezett adóterületről. Fontos megjegyezni, hogy nem hajszálakat távolítanak el, hanem hajtüszőegységeket, másnéven graftokat. A FUE módszer alkalmazásának egyik feltétele, hogy az adóterületen 1-2 mm hosszúságúra legyen lenyírva a haj. (Ha csak kisebb mennyiségű hajat kell átültetni, akkor bizonyos nyírási technikákkal megoldható, hogy a hosszú hajú páciensek esetén ne látszódjon, hogy az adóterületen lenyírták a hajat.)

A graftok kinyerése után egyenként történik a haj beültetése a hajhiányos területre. A hajvonal megfelelő kialakítására nagy hangsúlyt kell fektetni. A természetes hatás eléréséhez fontos, hogy megfelelő dőlésszögben helyezzék be a hajtüszőegységeket. A Siks Klinikán elvégzett hajbeültetés után teljesen természetes megjelenésű lesz a páciens hajkoronája. A Klinikán elvégzett beavatkozások eredményei megtekinthetőek a www.hajatultetes.hu weboldalon lévő fényképgalériában is.