Ismerje meg a moziszoba építés előnyeit!

Moziszoba építés

Ma már nem számít olyan nagy luxusnak, ha saját otthonunkban szeretnénk kialakítani egy-egy színvonalas és kényelmes mozi termet. Tény ugyanis, hogyha már költünk a technikai rendszerek megvásárlására, akkor a konkrét moziszoba építés a pénztárcánkat nem fogja teljesen kiüríteni. Az emberek jelentős hányada a házimozi rendszer beszerelését általában a nappaliban vagy a hálószobában oldja meg, amivel nincs is semmi baj, hiszen ezek a helyek tökéletesen megfelelhetnek a célnak. Fontos tudni azonban, hogyha lehetőségünk van egy külön szobát szentelni rá, akkor valóban érdemesebb inkább a moziszoba építés mellett dönteni.

Egy üresen álló teret ugyanis sokkal könnyebb a megfelelő formára alakítani, vagyis sokkal egyszerűbben lehet beszerelni a tökéletes hangzáshoz szükséges tompítókat és burkolati elemeket, illetve egyszerűbbé válik a hangrendszer megfelelő kiépítése, majd a beállítása is. A moziszoba építés önmagában tehát nem egy horribilisen drága dolog, hiszen a lényeg amúgy is a kívánt házimozi rendszer beszerzésén van.

Ha ezt már megvettük, akkor innen már csak egy lépés, mondhatni gyerekjáték egy komfortosabb mozi terem kialakítása. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen szobában a már említett hangrendszer is sokkal jobban szól, sőt, az esetleg drágán vett házimozi erősítő bekötése, a hangszórók ideális felhelyezése és egyáltalán a teljes akusztika kialakítása sokkal egyszerűbben történhet meg egy ilyen térben. Valószínűleg nem kell elmondanunk, hogy milyen kellemetlenségekkel járhat, ha a hangrendszer nem megfelelő, vagy ha a hangtompítás hiányából fakadóan, a szomszédok folyamatosan panaszkodnak.

Érdemesebb előrelátónak lenni és külön teret biztosítani a hangszigetelők, a vetítővászon és a fotelek elhelyezésére is. Ráadásul így nemcsak a házimozi erősítő bekötése válik egyszerűbbé, hanem a nappali és a hálószoba falait sem kell átalakítanunk. Tehát, akár a házimozi erősítő bekötése,vagy a hangminőség az elsődleges szempont, tény, hogy egy önálló mozi terem berendezése mindenképp jó megoldás lehet.