Kerti szivattyú a gazdaságos öntözéshez

kerti szivattyú

A kert karbantartása hálás feladat, de ugyanakkor nagyon időigényes. A forró nyári időszakban egy nap akár kétszer is sort kell keríteni az öntözésre azért, hogy a növények a szükséges vízhez jussanak. Ez megoldható slaggal is, de egy kerti szivattyú több szempontból előnyösebb öntözés szempontjából. Kevés áramot és még kevesebb vizet fogyaszt, mint a manuális öntözés, ráadásul a rendszer teljesen automatizálható. Tetszés szerint beállíthatjuk, hogy pontosan mikor és hányszor öntözzön.

Ezzel időt és jelentős vízmennyiséget takaríthatunk meg. Ez eddig mind szép és jó, viszont laikus szemmel nézve a kerti szivattyúk választékában elég könnyen el lehet tévedni. Ilyenkor figyelembe kell venni bizonyos tényezőket, mint az öntözni kívánt terület méretét, amihez mérten kiválasztható a kerti szivattyú. Márka tekintetében a Pedrollo vagy a Wilo nem lehet rossz döntés. Nem igényelnek sok karbantartást és rendkívül strapabírónak számítanak.

A megfelelő tartozékokkal felszerelve, éveken keresztül élvezhetjük a kerti szivattyú nyújtotta előnyöket. A fent említett eseteken kívül, még rengeteg kérdés merülhet fel a szivattyúk, rendelésével, működésével, beszerelésével és javításával kapcsolatban. A szivattyuk.hu weboldalon számos olyan információ található, amelyekből választ kaphatunk a kérdésünkre. Az egyszerűbb rendelés érdekében, szűrők segítségével szűkíthető le a találatok száma.

Így csak azok a modellek kerülnek megjelenítésre, amelyek valóban érdekelhet minket a vásárlás során. Minden modell mellett megtalálhatjuk leírás formájában azokat az információkat, amelyekre szükségünk van. Lényegében három modellt különböztetünk meg az önfelszívó változatok kategóriájában. Idetartoznak a JET, a hagyományos centrifugál és az oldalcsatornás típusok. A JET szivattyúk jelenleg a legelterjedtebb változatok, mivel nyomásfokozásra is alkalmasak. A centrifugál szivattyúk alkalmasak szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok szállítására is. Az oldalcsatornás modelleket gyakran használják vegyipari üzemekben.