Kisajak plasztika a Sikos Klinikán

Kisajak plasztika
Kisajak plasztika

A kisajak plasztikával együtt is elvégezhető a nagyajak pasztika és a csuklya korrekció is. Ezen beavatkozások együttes elvégzése nem terheli meg túlságosan a pácienst és nem jár több kellemetlenséggel sem a műtét utáni időszakban. Gyakran felmerülő kérdés, hogy az intimplasztikai beavatkozásokat milyen életkorban ajánlott elvégeztetni. Ezen beavatkozások szükségessége nem az életkortól, hanem a testi fejlettségtől és egyéni adottságoktól függ. ( Szülői beleegyezéssel és indokolt esetben akár 15-16 éves kortól is elvégezhetőek.)

A kisajak plasztika menete a következő a Sikos Klinikán: A műtét előtti konzultáció, személyes vizsgálat során részletesen tájékoztatják az érdeklődőt, hogy érdemes e elvégeztetni a beavatkozást, és ha igen, akkor az milyen formában kivitelezhető, milyen eredménnyel fog járni. A műtét napján a beavatkozás előtt általában 1 órával fogadják a pácienst, aki kényelmesen el tud helyezkedni a várószobában és a nővérek is mindent megtesznek, hogy segítsenek az ilyenkor természetes feszültség feloldásában. A kisajak plasztika első lépése az érzéstelenítés.

Először érzéstelenítő spray-vel fújják be az intim területet, majd kiegészítésként érzéstelenítő injekciót is adnak, hogy a műtét időtartamára teljes fájdalommentességet biztosítsanak.  A beavatkozás után a páciens hazamehet. A felszívódó varratoknak köszönhetően nincs szükség utólagos varratszedésre. A beavatkozás után általában már 2-4 nap múlva visszatérhet a páciens a normál napi tevékenységekhez és az egyéb aktivitások az egyedi gyógyulástól függően kezdhetők meg.

Ezt minden páciens maga tudja megítélni, mikor már nem érez kellemetlenséget. A sportolás, és a nemi élet ennek megfelelően a kisajak műtét után 3-4 héttel, illetve a páciens toleranciája szerint kezdhető el.