Kutatás fejlesztés pályázat az infokommunikációt érintve

Kutatás fejlesztés pályázat
Kutatás fejlesztés pályázat

A mai modern fejlődések természetesen olyan területeket is érintenek, amelyek teljes mértékben újak és egyre nagyobb teret nyernek. Ide sorolható az a rengeteg kutatás fejlesztés pályázat, amely lehetővé teszi a fejlesztés. Az elmúlt évek egyik legfontosabb példája a közösségi internet-hozzáférési pontokra kiírt tervek.

Több, mint ötmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg a Közösségi internet hozzáférési pontok fejlődése és modernizáció. A szolgáltatási portfóliójuk bővítése című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program részeként indul majd útnak.

Mindezt Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár is alátámasztotta. Ez hatalmas előrelépést jelent majd ezen a területen, melyre Magyarországnak igenis nagy szüksége van a teljes előrelépést tekintve. Az ehhez hasonló kimagasló kutatás fejlesztés pályázat egyértelműen sokat segít majd az ezt a területet illetően modernizációt tekintve, mely számos egyéb részt is érint majd.

A kutatás fejlesztés pályázat a Nemzetgazdasági Minisztérium véleménye szerint az infokommunikációs készségek tudatos, államilag koordinált és támogatott fejlesztése a lakosság, a vállalkozások és az államigazgatás szintjén egyaránt kimagasló versenyképességi és foglalkoztatási hatású lehet. Ez természetesen teljes mértékben hozzájárul majd a látható és érezhető makrogazdasági növekedéshez és az esélyegyenlőség erősítéséhez.

Mindebben fontos mérföldkövek állnak majd az ország előtt, melyeket érdemes minél hamarabb elérni a teljes siker érdekében. A magyar lakosság digitális készségeinek fejlesztése a foglalkoztathatóság megerősítésén, az önfoglalkoztatás és a vállalkozóvá válás kiváló ösztönzésén, az atipikus foglalkoztatási formák elterjedésének támogatásán túl további eredményeket hozhat ez a program. Ehhez hasonló kutatás fejlesztés pályázat mindenképp nagy előrelépést jelent a modern, digitális alapokra fektetett világunkat tekintve. Hazánknak mindenképp fel kell zárkózni a nagyhatalmakat tekintve.