A lakástextíliák számos típusa

Lakástextíliák

Kétség sem fér hozzá, hogy a lakásdekorálás során elengedhetetlenek azok a termékek, amelyek praktikusságuk miatt szükségesek, de nem szabad megfeledkezni azokról a kellékekről sem, amelyek mutatós adottságuk miatt bizonyulnak kötelezőnek.

Ez kétszeresen igaz a lakástextíliák megannyi fajtájára, legyen az szőnyeg, konyharuha, párnahuzat vagy épp függöny. Ezeknek számtalan típusát tradicionális szövőszék segítségével készítik el, vászont, pamutot vagy gyapjúszálakat felhasználva.

Nyilvánvalóan, rengeteg egyéb anyag mellett is dönthet a gyártó. A lakástextíliák előállításakor nyugodtan lehet hagyatkozni a fent említett anyagok szálainak a szövése, kötése, horgolása, csomózása vagy épp összepréselése mellett. Mivel ezek igen fontosak, több célra is alkalmazzák őket.

Azonban a lakástextíliák leginkább ruházati és tárolási funkciókat látnak el. A legelterjedtebb lakástextíliák közé tartoznak a szőnyegek, bútorkárpitok, függönyök, törölközők, asztal- és ágyterítők és temérdek egyéb tartozék. Lakberendezéskor ezekre mindig nagy figyelmet kell fordítani.