Létezik hatásos megoldás izomgörcs ellen

Hasznos tanács izomgörcs ellen
Hasznos tanács izomgörcs ellen

Tegyünk meg mindent azért, hogy megelőzzük testünk sérüléseit! Aktív sportolás közben vagy hosszabb túra esetén nagyon könnyen megeshet, hogy izmaink megfeszülnek és görcsbe rándulnak. Ilyenkor nem szabad pánikolni, hanem az izomgörcs ellen azonnal tenni kell valamit. A kényelmetlen állapot újabb sérülést okozhat, főként ha továbbra is erőltetjük a mozgást. Rögtön hagyjuk abba a gyakorlatot vagy éppen sétát és üljünk le pihenni.

Amennyiben nincs nálunk semmilyen hatásos készítmény az izomgörcs ellen, akkor feszítő érzéssel ellentétes irányba kezdjük el masszírozni a végtagot. Ennek kellően jó hatása lesz és rövid időn belül megszűnhet a kínzó érzés. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy teljesen helyrejött a szövet és kiheverte az előbbi traumát, így készüljünk fel rá, hogy az izomgörcs ellen ismét tenni kell majd valamit. Amennyiben ismerjük annyira magunkat és testünket, hogy számítunk az újabb helyzet kialakulására, akkor jól tesszük, ha időben felkészülünk és mindig van nálunk olyan készítmény, ami segíthet.

Az interneten egyszerűen beszerezhető kenőcs izomgörcs ellen, de a kellő tápanyagban gazdag táplálkozás is véget vethet az állandó kényelmetlen alkalmaknak. Amikor melegben sportolunk, akkor mindig legyen nálunk elegendő mennyiségű ivóvíz, amivel pótolni tudjuk az izzadással kiürült mennyiséget. Az sem árt, ha ásványi anyagokban, főként magnéziumban gazdag a folyadék. A hidratált izmok sokkal rugalmasabbak és kisebb eséllyel rándulnak össze a nagyobb megterhelés hatására. A megfelelő szaküzletekben egyszerűen rábukkanhatunk olyan izomgörcs ellen hasznos termékekre, amelyeket bármikor bevethetünk, ha szükségét érezzük.

Megelőzés gyanánt, de ugyanakkor azonnali kezelésként is hatásosak lehetnek. A görcsös izomba történő enyhe bemasszírozásnak hála, a hatóanyagok gyorsan felszívódnak és egyből éreztetik a hatásukat. Tudjunk mindig hatásosan védekezni az izomgörcs ellen, ezért szerezzünk be még több információt, valamint figyeljünk oda testünk apró jelzéseire! Soha, ne erőltessük túl magunkat és pótoljuk az elveszített folyadékot!