Magán szájsebészet a tökéletes beavatkozásért

Magán szájsebészet

Megannyi kérdéssel fordulnak a páciensek a fogorvosokhoz akkor, amikor egy műfogsor elkészítése a cél. Mivel a legkisebb fogászati beavatkozás sem mondható olcsónak, a fogsor ára azon témák közé tartozik, amelyiket az emberek java része nagyon hamar szeretne tisztázni a szakemberrel. Ha megvan az ár, és az megfelelőnek bizonyul, akkor jöhet a mintavétel, a fogsor elkészítése és aztán annak a feltétele, kipróbálása. Akik először viselik a kivehető alsó vagy felső fogsort, gyakran azt tapasztalják, hogy az túl nagy és előrenyomja az ajkat.

Ez egy természetes reakció, ami az esetek döntő többségében igen hamar megszűnik és egy idő után nem érzi úgy az ember, hogy ezzel gondja lenne. Az is ide sorolható, hogy az új kivehető fogsor viselése okozhat bizonyos mértékű fájdalmat vagy irritációt az elején. A fogorvosok szerint ez egy megszokott dolog, viszont, ha rövid időn belül nem szűnik a kellemetlenség, azonnal fel kell keresni a szakembert. Az is megeshet, hogy a szokásosnál nagyobb lesz a nyáltermelés. Idővel persze ez csökkenni fog, szóval emiatt sem kell aggódni. Ha pedig megvan a megfelelő fogorvosi rendelő, a fogsor ára sem jelent problémát.

Gyakran a fogsor elkészítése előtt sajnos meg kell szabadulni a rossz fogaktól, amelyek lehetetlenné tennék a műfogsor elkészítését és annak viselését. A magán szájsebészet fogmegtartó szemlélete ellenére gyakran előfordul, hogy nem lehet elkerülni a foghúzást. Emellett a bölcsességfog is okozhat olyan problémát, amely annak eltávolítását teszi szükségessé.

Az esetek java részében műtét nélkül távolíthatóak el a fogak, de az is megesik, hogy csakis a szájsebész tudja kivenni a nagyon rossz, letört fogat. Ha profi a magán szájsebészet és a fogorvos is, a beavatkozást mindig alapos, akár többszöri konzultáció előzi meg. Itt a szájsebész részletesen ismerteti a beavatkozást menetét és lépéseit. Erre azért van szükség, hogy a páciens mindenre felkészüljön és semmilyen kellemetlenséggel ne kelljen számolnia. A magán szájsebészet ezen kívül mindig elküldi a beteget egy röntgenre, hogy pontosan lehessen látni, mi is a baj.