Miért ajándékozzunk miskakancsót?

Miskakancsó

A magyar népművészet és kultúra számos olyan híres alkotással rendelkezik, amit az egész világ ismer. A miskakancsó igazi hungarikum és minden bizonnyal sokat változott az évszázadok során, de megőrizte eredeti vonzerejét. Az Alföldön talán nem volt egy olyan ház, ahol ne lett volna egy ilyen közismert ember-formájú boroskancsó, ám a hétköznapi használatnak ritkán vetették alá.

A dísztárgy funkcióját mindmáig megőrizte és továbbvitte. A miskakancsó ma is kiváló ötlet ajándéknak, ezért modern kivitelben rendelhetünk belőle a souvenirbolt.hu oldalon kékfestős mintázatban. Művészi értéke ma sem változott, mert megjelenése erőteljes vonásokat tartalmaz, ami nem véletlenül emlékezetet a huszárok tartására és dominanciájára.

Elsősorban a más nemzetiségű ismerőseink, barátaink juthatnak eszünkbe, ha miskakancsót szeretnénk ajándékozni, mert ez a dísztárgy nagyon magyaros. Ettől függetlenül, persze bárkinek méltónak bizonyul. Az oldalon még találunk szép tárgyakat, konyhai készletek darabjait, amelyek hétköznapi funkcióval is rendelkeznek. Mindegyik termékre egyaránt vonatkozik a nemzeti jelleg, mind színben, mind mintázatban.

Ezek nemcsak egyszerű formák, ugyanis mögöttük hosszú történelem, magyaros tevékenységek és szokások rejlenek. Minden ilyen jellegű tárgyban benne van egy nemzet története és értékvilága. A magyarok a művészet minden ágában jeleskedtek és nagy dolgokat alkottak. Ezek között van a miskakancsó is, ezért tiszteljük meg vele ismerőseinket, mert ennek a tárgynak múltja van!