Milyen a jó biztonsági őr?

A jó biztonsági őr mindent lát!

Biztos Ön is naponta jár üzletekben, áruházakban, bankfiókokban vagy utazik tömegközlekedéssel. Így gyakran megfigyelheti, hogyan viselkedik és egyáltalán milyen egy jó biztonsági őr. Elképzelhető, hogy saját cégénél is alkalmaz néhányat, vagy legalábbis már megfordult a fejében. Hiszen a vagyonvédelem és a biztonságtechnika ma már elengedhetetlenül fontos része egy munkahely vagy egy üzlethelyiség üzemeltetésének.

A biztonsági őrök élete csak kívülállóként tűnik könnyűnek és nyugodtnak. Míg sokan azt hiszik, csak az ajtót tartják vagy segítenek sorszámot húzni, esetleg egész nap fel-alá mászkálnak a védelmükre bízott intézményben, addig egy mai biztonsági őr munkája összetettebb, mint valaha. Az ő feladata megvédeni a vállalkozásokat a külső és belső atrocitásoktól.

Ebben segítik munkáját a kamerák, érzékelők, riasztók, és egyéb berendezések rendszerei. Ezek a technikai eszközök azonban nem tudnak úgynevezett élőerővel fellépni a veszély ellen, ezért fontos helyettük, vagy még inkább mellettük biztonsági őrt is alkalmazni. Veszély esetén a jól képzett, figyelmes emberi közreműködés nélkülözhetetlen. A linkre kattintva elolvashatja, mi a jó biztonsági őr 6 legfontosabb tulajdonsága.