Mire jó az ajtóbehúzó?

Bizonyos esetekben nagyon előnyös, ha van egy külön szerkezet, ami biztosítja a nyílászárók teljes becsukódását, miután azok ki lettek tárva. Általában ezt a feladatot az ajtóbehúzó kapja, ami ennek érdekében lett megalkotva.

Amikor az ember siet valahová és nem otthon van, akkor hajlamos arra, hogy csak kicsapja a bejárati ajtót, majd nem foglalkozik annak a betételével. Bizonyos intézmények esetén (kórházak, üzlethelyiségek, bankok) ez még gyakoribb jelenség. Ilyen helyeken az ajtóbehúzó garantálja, hogy akkor is be legyen zárva, ha arról elfeledkeztek. Több változata létezik, ezért biztosan megtaláljuk azt a kivitelt, amire szükségünk van.

Természetesen bizonyos tulajdonságokat figyelembe kell venni, amilyen az ajtóbehúzó mérete, terhelési képessége, a felszerelésének módja. A hidraulikus elemek működése az alkatrészek (rugó, olaj) sajátosságaitól is függ. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor az ajtóbehúzó kiválasztása esetén, kérjük ki a szakember véleményét, hogy biztosan elejét vegyük az esetleges tévedéseknek!