Most a trónok harca tarol

Trónok harca film
Trónok harca film

Amerikai drámasorozat, George R.R. Martin, A tűz és jég dala című regényciklus első könyvének megfilmesítése. A trónok harca történetét az 1400-as években zajlódott Rózsák háborúja inspirálta. A brit trónért folytatott ádáz harcok
sokakat tett tönkre és szerető családokat szakított el egymástól. Ha megnézik ezt a filmet, akkor saját szemükkel is látni fogják, hogy miként is folyt le a történelemből ismert háború. Ebben a történetben több nagyhatalmú család vív életre-halálra szóló harcot a hatalomért.

A film abban a korban játszódik, amikor karddal vívtak csatákat, királyok és hadvezérek döntöttek emberi életekről és házasságokról. Jól tudjuk, hogy abban a korban főleg érdekházasságok köttettek, a szerelmet pedig nem tartották fontosnak. A trónok harca hűen ábrázolja az akkori világra jellemző életet: igaz szerelmek csúf elárulása, érdekházasságok, intrikák, vérfertőzések, gyilkosságok, eltiprások, megbecstelenítések és sok más gaztettek. Egyszer minden véget ér, de addig, amíg ez bekövetkezik, sok minden megtörténik: szövetség, csata, féltés és ármány.

A filmet 2012-ben és 2015-ben is Golden Globe díjra jelölték a dráma kategóriában. A történelmi ihletésű filmek rajongóinak figyelmébe ajánljuk ezt az alkotást. A trónok harca című filmben rengeteg szereplő vett részt, ezek közül megemlítünk néhányat: Peter Dinklage(Tyrion Lannister), Lena Headey(Cersei Lannister), Emilia Clarke(Daenerys Targaryen), Kit Harington(Havas joe), Maisie Williams(Arya Stark) és Michelle Fairley(Catelyn Stark).