A „nagymama program” feltételei

Ahogy a „nagymama program” biztosítja

Maga a nyugdíj, illetve az, hogy ki mikor vonulhat el, központi kérdés és nagyon sok embert foglalkoztat. Tudta, hogy a nők számára lehetséges akár 40 év munkaviszony után is nyugdíjba vonulni? Ahogy a „nagymama program” biztosítja ezt a lehetőséget, azt megismerheti pontosan a weboldalra kattintva.

A feltételek ugyanis igen szigorúak, tehát mindenképpen alaposan utána kell járnia. Mi számít ebbe a 40 évbe? Nos, a bejelentett munka vagy akár az alkalmi munkavállalás is ide tartozik. Viszont az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozóknak is lehetőségük van erre, tehát az idénymunka is beleszámít a 40 évbe. Ugyanakkor a szakmunkás vagy szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlata is lefarag ebből az időből.

Ha szeretne részesévé válni ennek a lehetőségnek úgy, ahogy a „nagymama program” biztosítja, akkor először is nézzen szét a weboldalon, ahol pontosan ismertetve vannak a feltételek, valamint azok is, amik nem számítanak bele ebbe. Érdemes már most elgondolkodni a jövőjén, hogy a jelent is okosan alakíthassa ki.