Most pedig szóljanak a húsvéti versek!

Szóljanak a húsvéti versek!

Sokszor a szülők már kicsi korban arra tanítják a gyermekeiket, hogy keménynek kell lenni, nem jó a sok lelkizés, érzelgősség. De ha a szülői házban nem is, a „nagyvilágba” kikerülve, gyakran szembesül azzal az ember, hogy nem mindig üdvös kimutatni az érzelmeinket, pedig szükségünk van rá. Nem lehetünk mindig kemények.

Ünnepek közeledésével a húsvéti versek segítenek abban, hogy egy kicsit le tudjuk tenni a mindennapi feladatokat, amelyek komolyságra, néha érzelemmentességre kényszerítenek és helyet adjunk a belső tartalmaknak, a lelkünk hangjának, azoknak a szükségleteinknek, amelyeket nem tudunk anyagiakkal, világiakkal kielégíteni.

A húsvéti versek alapgondolata, hangulata ráébreszt bennünket arra, amit sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nemcsak a láthatóakból és kézzel foghatóakból áll az életünk, hanem az, ami igazán fontos, ami meghatároz bennünket és boldog emberré tehet, az a belső béke, biztonság. Ezt pedig csak az adhatja meg számunkra, akiről ezek a versek szólnak, bizonyságot tesznek.