A rum ár kedvezményekkel kecsegtet

Minőségi rumok

Nagyon sokoldalú ital, ami alkalmas a változatos fogyasztásra. Lehet belőle fehér, sötét vagy aranyszínű, illetve fűszerezett is. A rum ár többek között ez alapján szokott változni, na meg persze mint minden szeszes ital esetében, a kor itt is sokat nyom a latba.

Az idősebb italok sokkal nemesebbnek számítanak mivel ritkábbak. Általában olyan 37%-60% százalék szokott lenni az alkoholtartalmuk, de akinek nem elég, az nyugodtan kóstoljon bele egy Spitz vagy egy Stroh rumba, amiknek az alkoholtartalma már-már vetekszik a borzasztóan erős abszintéval, hiszen eléri a 80%-ot is. Az biztos, hogy hamar megalapozza a hangulatot, hogyha a fent említett márkákból fogunk fogyasztani.

A rum ár magasabbnak számít az idősebb „viejo” és „anejo” esetében, azonban ezeknek ízében érződik az egész Karib térség, mivel az aromájuk nagyon karakteres ízt kölcsönöz az italoknak.

A rum ár régebben rendkívül magas volt, hiszen hiánycikknek számított pár évszázaddal ezelőtt. Kizárólag a már említett Karib-tenger térségében készült, ezért kapcsolódik össze olyan szorosan a kalózlegendákkal.