Tankerautó lefejtő gázolaj szivattyú

Minőségi töltőpisztoly

Amikor a töltőállomásra megérkezik a berendelt üzemanyag, akkor a legrövidebb idő alatt szeretnék letudni annak az átszivattyúzását. Ehhez nagyteljesítményű gázolaj szivattyú szükséges, ugyanis minden perc pénzveszteség, amelyet azzal töltenek, hogy várják, amíg átcsordogál egyik tartályból a másikba a gázolaj vagy a benzin. Ezért szokott minden közforgalmú benzinkútnál lenni tankerautó lefejtő és feltöltő szivattyú. Akinek nincs ilyen, az valószínűleg valamelyik más célra gyártott gázolaj szivattyú segítségével próbálja megoldani ezt a feladatot.

Azonban nem mindig illeszkednek ezeknek a kimeneti és bemeneti nyílásai egymással, így a csatlakoztatással máris értékes időt veszítenek el. Továbbá egy nem megfelelő gázolaj szivattyú használata biztonsági szempontból sem előnyös, hiszen lehet, hogy üzemanyagot fog veszíteni azalatt, amíg megpróbálja átpumpálni az egyik tartályból a másikba. Ahhoz, hogy hatékony lehessen a munkavégzés, a megfelelő célszerszám szükségeltetik. Ha valaki spórolni szeretne a töltőállomás üzemeltetése közben, pont ezen nem érdemes. Sőt, a többi elemét sem szabad elhanyagolnia a benzinkútnak.

Mindegyik kiszolgáló elem, mint a töltőpisztoly, a kútoszlop és a tartályok is több tíz éves garanciával bírnak, ezért egy meghibásodás vagy lyukadás esetén, azonnal kell orvosolni a problémát. A közforgalom számára gyártott töltőpisztoly elkészítésekor általában figyelembe veszik azt, hogy milyen üzemanyagot fognak tankolni vele, valamint azt, hogy a fogása kényelmes legyen. Ezért általában a fém belső részeket kompakt műanyag borítással látják el, amelynek a színét az üzemeltető választhatja meg a tetszése és a szándékai szerint.

Ez a borítás rejti azokat a mechanikai részeket, amelyekre feltétlenül szükség van a pontos kiszolgáláshoz, de nem esztétikusak és csak akadályoznák az átlagos vásárlót abban, hogy megkapja, amit akar. Ettől függetlenül időnként ellenőrizni kell, hogy a töltő pisztoly megfelelően funkcionál-e és azt is, hogy ez a borítás az intenzív használat során sérült-e meg valahol.