A Tens készülékkel elektródákat helyeznek a bőrre

Tens készülék

A 21. században olyan orvosi, gyógyászati segédeszközözök láttak napvilágot, amikkel bizonyos betegségeket, problémákat kezelni lehet, javítva ezáltal az emberek életminőségét. Ezen tartozékok megemlítésénél nem maradhatnak ki a Tens készülék fajták, melyek Magyarországon is beszerezhetőek a www.bukkosmed.hu weboldalon tevékenykedő vállalkozásnak köszönhetően.

A Tens készülék elnevezése azt a módszert jelenti, amivel bőrön át történik az elektromos ideg- és izomingerlés. A Tens kifejezés egy rövidítés, ami az angol Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation-t takarja. Ez körülbelül magát a technikát jelenti, ahogy az le lett írva a fenti sorban. Mire jó? Nos, azoknál az ízületeknél és izmoknál, ahol nem ideális a beidegzés, kötelező az elektromos úton történő stimulálás, amivel elkerülhető a végzetes izomsorvadás és a bénulás.

Féloldali bénuláskor, perifériás idegi sérülésekkor vagy a lábak használatának képtelenségénél igencsak effektív módon alkalmazható ez az elektromos stimuláció. A Tens készülék révén elektródákat helyeznek a bőrre.