Turbo javítás már az első jeleknél

Turbo javítás

Amikor beszerelteti az új turbót a gépkocsijába, akkor tudja, hogy ilyen jó állapotban sosem fogja többet látni. A turbo javítás kellemetlen, de fontos ahhoz, hogy a szerkezet újra a régi fényében tündökölhessen. Mihelyt bekerül az autóba, elkezdődik a kopás, lerakódás, elhasználódás folyamata. Nem is csoda, hiszen néha 200.000-es fordulatszámon pörög.

Ha összehasonlítja ezt egy gépkocsi motor 6.000-es fordulatszámával, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy hatalmas erőkről van itt szó. Ezt bírnia kell a turbónak. Azonban a nem megfelelő használat során előbb-utóbb felüti a fejét egyik vagy másik probléma. Először csak a lerakódások jelennek meg, ami az üzemanyag visszaáramlása, nem csúcskategóriás minősége miatt is lehet.

Ekkor a felhalmozódott korom egyre inkább megnehezíti az előbb említett fordulatszám generálását. Már ekkor érdemes turbo javítás miatti kiszereltetése, hogy a korom ne okozzon további roncsolódást a belső égéstérben. Sokan ott tévednek nagyot, amikor ezt nem teszik meg, hiszen a bent ragadt korom nem fog csak úgy magától távozni, így a gond csak még nagyobb lesz. Ezt senki sem szeretné, aki tudja, hogy az új turbó árak mennyire magasak.

Aki az autójával együtt veszi meg, az hajlamosabb figyelmen kívül hagyni az alulteljesítését vagy a furcsa zajokat a motortérből. Azonban, aki súlyos százezreket csengetett ki azért, hogy plusz lóerőre kapjon a gépe, az valószínűleg jobban fog figyelni és vigyázni arra, hogy a turbó a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Nem kell megijednie annak sem, aki nem tud több százezer Forintot arra költeni, hogy turbót rakasson az autójába.

Vannak utángyártott, illetve felújított modellek is, amelyek hasonló kapacitással bírnak, mint az eredeti újak, mégsem kerülnek annyiba. Ha egy profi cég intézi a turbó felújítását, akkor biztos lehet abban, hogy a belsőleg felújított modellek is szakszerűen vannak összerakva és megérik a pénzüket. Így a turbó árak akár a felére is csökkenhetnek az eredetinek és mégis megkapja a vásárló azt az érzést, amit elvár tőle.