Új építésű lakás Budapest vonzáskörzetében

Új építésű lakás Budapest
Új építésű lakás Budapest

2012-2013 óta folyamatosan fejlődik a főváros. Épülnek az új irodák, két plázát is átadtak, ráadásul egyre több otthon épül fel a város területén. Egy ilyen új építésű lakás Budapest szívében például sokak szerint drága. Erre viszont több válasz is létezik. Egyfelől nem minden új építésű lakás Budapest területén mondható kifejezetten drágának.

Másfelől pedig, amely lakásoknak megvan az ára, ahhoz általában már különböző szolgáltatások is járulnak (például: biztonsági szolgálat, 24 órás portafelügyelet, mélygarázs, stb.). Ugyancsak más kérdés, hogy bizonyos lakások árát az elhelyezkedésük is meghatározza.

Például egy új építésű lakás Budapest budai oldalán elképzelhető kivételes esetekben, hogy olcsóbb, mint a pesti oldalon, amire az a roppant egyszerű magyarázat, hogy a belvárosban sokkal több a lehetőség, gondolunk itt az iskoláztatásra, vásárlásra, munkahelyekre. Így tehát, aki például a belvárosban szeretne lakni, annak fontos, hogy célja is legyen. Másfelől, az sem kizárható, hogy a már említett új építésű lakás Budapest budai oldalán akár drága is lehet, mivel az ottani környékek, lévén kevésbé úgymond „tömöttek”, így sokkal inkább biztonságosabbak. Viszont itt elhelyezkednek különböző luxuslakások is, amelyek már a belvárosban nem kivitelezhetőek. Pazar kilátás, könnyű közlekedés és iskoláztatás jellemzi a budai lakásokat. Arról nem is beszélve, hogy a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér környékén remek a munkahelyek elhelyezkedése. További érv a budai oldal mellett az új, négyes metró megléte, ami még könnyebbé teszi a közlekedést.