A yam gyökér egy fantasztikus gyógynövény

Yam gyökér

Ez a termék rendkívüli segítség lehet a természetes változásokra, illetve megszüntethető általa a klimax kellemetlen tünetei. A mexikói yam gyökér remek hatása és jellegzetessége már régóta ismert a gyógyászat terén. Elsősorban tehát a klimax kezelésében nyilvánul meg. Ez egy olyan természetes gyógynövény, ami összhangot teremt, élénkítő, vitalizáló, fiatalító hatása van.

Az ilyen növényből készült kapszula szedése legfőképpen a változókor idején ajánlott. A yam gyökér jelentős arányban tartalmaz diosgenint, ami nagyon hasonló a női progeszteron nevű hormonhoz, ebből kifolyólag a hatása fokozhatja annak termelését is. Ez tehát egy olyan kiváló természetes anyag, aminek a segítségével emelni lehet a termelt hormonok mennyiségét.

A yam gyökér kapszula szedése azért is javasolt a klimax idejében, mert képes enyhíteni a kellemetlen fejfájást, moderálja az idegességet, csökkenti a fáradtságot. Gyakori kérdés, hogy miért olyan jó és hatékony a klimax kezelése ezzel a készítménnyel. Erre a válasz roppant egyszerű, hiszen hozzáadott cinket és E-vitamint is tartalmaz. A mioinozitol kedvező tulajdonságára az utóbbi években került sor.

Ezt a kiváló termék a folsav szedésével kombinálva, a vizsgálatok szerint a menstruációs ciklus szabályozásában és a termékenység növelésében egyaránt fontos szerepet játszik. Érdemes tudni, hogy a mioinozitol a B-vitamin családjába tartozó vegyület, ami természetes formában is széles körben megtalálható. Nagyszerű forrásai a friss gyümölcsök, a magvak, valamint még a zöldfélék is.

Jelentős szerepe van a szervezetben a zsír- és anyagcserében, ezért testedzők, fogyni vágyók is gyakran alkalmazzák táplálék kiegészítőként. Az utóbbi időben, azon kedvező tulajdonságára derült fény, amely által segítségével komoly egészségügyi problémákkal küzdők, illetve gyermekre váró párok életét teheti könnyebbé. A mioinozitol előnyös a cukorbetegség kezelésében és csökkenti az inzulinrezisztenciát. Hatására csökken a tesztoszteron és az LH, a progeszteron pedig nő.