A zselés toll írása csodálatos

Zselés toll

A kézzel írás, sajnos, lassan egy-egy aláírásra redukálódik, hiszen a számítógépek és okostelefonok érájában szinte csak „pötyögtetünk”. Pedig kézzel írni jó, főleg, ha rendelkezésünkre áll a zselés toll.

A 90-es évek előtt születettek még bizonyára emlékeznek a töltőtollal járó tintapacákra, a tintát felszívó itatósokra. A golyóstollakkal, természetesen, már nem kellett ennyire csínján bánni, de azokkal is meg-meggyűlt néha az ember baja. Ezek az eszközök, szerencsére, manapság is használatosak, főleg az utóbbi, így még nem kell múzeumba elmenni, hogy lássuk ezeket. De megjelentek az írószerek fiatalabb, praktikusabb változatai, mint például a zselés toll. Ennek az eszköznek a megszületéséhez szükség volt a golyóstollra, hiszen a működési elvük nagyon hasonló.

A lényegi különbség a tintában rejlik, ami tulajdonképpen egy kocsonyás állagú, víz alapú tinta. Szilárd állagú, és csak a golyó forgása során válik folyékonnyá. A zselés toll írása csodálatos színű, élénk, kontrasztos és nem utolsósorban törölhető is.