A kiterjesztett valóság nem szinonimája a virtuálisnak

Kiterjesztett valóság

Vannak olyan technikai újítások, amelyek hasznosak lehetnek a tudomány területén, a mindennapi életben és nyújthatnak szórakoztató perceket. Erre remek példa a kiterjesztett valóság, amit manapság sokan a virtuális valóság szinonimájának gondolnak.

Ez azonban nem igaz, talán inkább az mondhatnánk, hogy a kiterjesztett valóság a virtuális reciproka. Ugyanis, amíg ez utóbbi elrepít minket egy játék világába, kizárva a valódit, addig az előbbi ezt a virtuális univerzumot hozza ide, ebbe a világba.

Hogyan is kell ezt elképzelni? Nos, ehhez szükség van egy kamerás okos eszközre, ami lehet tablet vagy telefon is. Erre fejlesztenek egy alkalmazást vagy játékot, ami úgy működik, hogy a készülék kamerájának segítségével nem létező dolgokat vetítenek a kamerán keresztül látott képre.

Ezt a kiterjesztett valóságot láthattuk már játékokon, illetve az IKEA is alkalmazza, méghozzá nagyon ötletesen. Kifejlesztettek egy alkalmazást, aminek a segítségével megnézhetjük, hogy a kiválasztott bútor miként mutatna a szobában.