Manapság is népszerű az öntöttvas lábas

Kiváló edénykészletek akciós áron

Szinte bármilyen étel elkészítésére alkalmas. A finom fogások elengedhetetlen tartozékának számít az öntöttvas lábas. Nyilvánvaló, hogy elsősorban egy különleges receptre van szükség, utána némi konyhai tapasztalatra és persze kifogástalan konyhai eszközökre.

Bár a világ rengeteget változott a nagyanyáink kora óta, de még mindig hódítanak az akkori módszerek és eszközök, hogyha az ételek elkészítéséről van szó. Nem hiába vált olyan divatossá manapság mindenre ételre ráaggatni a házias jelzőt.

A legtöbb ember nem valami új és idegen különlegességre vágyik, hanem azokra a tipikusan „házias“ ízekre, amit otthon, a családi ebédek alkalmával megszokott. Az öntöttvas lábas többek között ezt a célt szolgálja.

A formatervezés a régi, hiszen ennek köszönhetően egyenletes hő-elosztás keletkezik a belsejében, ezért a hozzávalók tökéletesen puhára főnek, az ízek mesterien összeérnek. Az anyagának és a bevonatának hála, az időtállóságra sem lehet panasz. A zománcbevonat előnyös, de könnyen karcolódik, ezért ajánlott a fakanál használata az öntöttvas lábas esetében.